BİSED

TBMM “Sağlık için, Çevre için Bisiklet” projesi BİSED desteği

TBMM Başkanlığı tarafından  “Sağlık için , Çevre için Ulaşımda Bisiklet” sloganıyla TBMM yerleşkesinde bisiklet parkları oluşturulması,  Milletvekillerinin kullanımına sunulması  amaçlanmıştır. Derneğimize iletilen talep değerlendirilerek yönetim kurulumuz kararı ile proje için gerekli olan bisikletlerin TBMM başkanlığına hibe edilmesi sorumluluğu üstlenilmiş ve 29 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen basın toplantısıyla bisiklet teslim töreni gerçekleşmiştir.

TBMM Başkanvekili Sayın Celal Adan, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanvekili Fikret Hayali ve yöneticileri ile Basın mensuplarının katıldığı toplantıda meclis başkanlığı adına Sayın Celal Adan tarafından projeye bisiklet desteği dolayısıyla BİSED Başkanı Metin Cengiz’e plaket takdim edilmiştir.

Bisiklete binmek sadece sıfır emisyonlu ve düşük maliyetli ulaşım biçimi olmakla kalmayıp, aynı zamanda önemli sağlık faydaları da barındırmaktadır. BİSED olarak küresel ısınmaya yönelik insan kaynaklı çevresel kirliliklerin iklim üzerinde tehlikeli etkileri olduğunu kabul ederek önlem almamız gerektiğini her fırsatta söylüyor ve ilgili kurumlarımız öncülüğünde gerekli adımları atıyoruz.

İklim krizine karşı önlemlerin devletler düzeyinde güçlendirilmesi üzerine müzakerelerin gündemde olduğu COP27 Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nin üzerinden henüz sayılı günlerin geçtiği bir dönemde, bu proje vesilesiyle TBMM Başkanlığının “Ulaşımdaki Tercihimiz Bisiklet” ifadesiyle kamuoyuna doğaya dost, ekonomik ve sağlıklı bir ulaşım için çözümün bisiklet olduğu mesajı vermesi bu yönüyle de güçlü bir mesaj olmuştur. Bisikletlerin üretim ve temininde katkı sahibi Bisiklet üreticisi üye firmalarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

TBMM Haber video